/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Când va semna Andrian Candu decretele de numire a noilor miniștri?

missing
02 ianuarie 2018, ora 16:12

Preşedintele Parlamentului este cel care va semna decretele de numire a celor cinci miniștri și doi vicepremieri și să primească jurământul acestora. „Conform procedurii de succesiune este vorba de președintele Parlamentului, dacă speakerul va fi în imposibilitate, atunci acest lucru îl va face prim ministrul. Sunt câteva proceduri de selectat, dar cred că în câteva zile vor fi semnate aceste decrete și vor fi depuse jurământurile”, a menționat Sîrbu.

Sperăm să nu mai recurgem la această procedură extraordinară și sperăm la o colaborare instituțională adecvată, astfel încât toți actorii politici instituționali să muncească strict în limitele legislației”, a adăugat democratul.

Reamintim că, șeful statului a respins în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri, înaintate de Guvernul Filip. Dodon consideră că majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior, iar unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară.

Sergiu Sîrbu a menționat după ședința CC că, reprezentatul președintelui, Maxim Lebedinschi, nu a prezentat astăzi niciun temei juridic, argument sau act ce ține de acele suspiciune de integritate al miniștrilor propuși în Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram