08:11:39 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Apariție BIZARĂ pe cerul Chișinăului: „Era un obiect zburător cu forma unui GHEM DE FOC CU COADĂ. A traversat Chișinăul de la vest la est”

Social 02.01.2018 16:00 Vizualizări11408 Autor: Ziarul National
VIDEO // Apariție BIZARĂ pe cerul Chișinăului: „Era un obiect zburător cu forma unui GHEM DE FOC CU COADĂ. A traversat Chișinăul de la vest la est”


Un obiect luminos a putut fi observat pe cer luni, în jurul orei 18:30, în zona Parcului Catedralei din Chișinău. Același obiect a fost observat și în parcului Drumul Taberei din București. Deşi au apărut imediat teorii potrivit cărora ar fi vorba despre un meteorit, specialiştii Agenţiei Spaţiale Europene au altă variantă.

„Cine a mai văzut aseară, 1 ianuarie 2018, un obiect zburător în forma unui ghem de foc cu coadă, traversând cerul Chișinăului de la vest la est timp de câteva secunde. Era între ora 18.30 și 19.00 când l-am observat ( trei persoane) din Parcul Catedralei. Nu părea o petardă și nici un proiectil lansat de la sol. Are cineva explicații?”, a scris pe Facebook fostul deputat Valeriu Saharneanu.

„Eram la o plimbare în parcul Moghioroș și soția mi-a arătat pe cer o...prima dată am crezut că e o cometă, apoi ne-am dat seama că este un meteorit. Am avut aparatul la mine, am încercat să fac câteva poze. Era mai mare decât o stea căzătoare, normal, și s-a văzut ca o bilă luminoasă care a străbătut cerul și s-a pierdut în zare”, a povestit la Digi24 Daniel Dudu, cel care a trimis și imaginile.

Specialiștii cred că, mai degrabă, e vorba despre un efect al dezintegrării în atmosferă a unei staţii spaţiale chinezeşti, care nu a mai putut fi controlată, acum două luni.

În urmă cu mai puţin de o săptămână, apariţii similare au fost semnalate în România, Grecia, Rusia şi Austria. Atunci s-a spus că a fost vorba despre o rachetă a Chinei, care a lansat un nou satelit pe orbită.

Alexandru Mironov, realizatorul emisiunii „Digipedia - știință” de la Digi World, a enumerat la Digi24 care sunt ipotezele care ar putea explica apariția acestui fenomen, subliniind că oamenii sunt mai mult cu ochii pe cer, acum, când e vacanță și când e și super-Lună. „În orice caz, nu este OZN-ul pe care îl aşteptăm cu toţii şi care să apară în carne şi oase şi să se aşeze în Piaţa Victoriei şi să-l vedem”, a conchis realizatorul emisiunii „Digipedia - știință”. Urmăriți-i comentariul în materialul video de mai sus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md