Igor Dodon: Anul lui Stefan cel Mare și Sfânt va fi lansat oficial pe 2 februarie

Președintele Igor Dodon a declarat anul 2018 – Anul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu acest prilej, potrivit președintelui, pe parcursul anului vor fi organizate aproximativ 50 de evenimente și activități culturale, educative, sportive. Anul lui Stefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei va fi lansat oficial pe data de 2 februarie.

Astfel, vor fi organizate expoziții, dediacte lui Ștefan cel Mare, conferințe științifice, competiții sportive, editate lucrări (științifice și de popularizare), organizate concerte, produse filme, desfășurate diferite concursuri tematice.

Totodată, din Turcia și Grecia, de pe Sfântul munte Athos, vor fi aduse mai multe relicve istorice și bisericești, legate de numele Domnitorului Ștefan cel Mare care vor fi expuse în Moldova.

Igor Dodon a spus că cele trei epizoade ale filmului documentar ”Istoria Moldovei” vor fi lansate concomitent în toată țara etc.

Activitățile se vor desfășura în toate localitățile din țara noastră, în orașele din străinătate unde există importante comunități de moldoveni, precum și în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în lume.

“Sunt sigur că implicarea activă a conaționalilor noștri în realizarea acestui plan va constitui un modest gest de recunoștință a rolului remarcabil al lui Ștefan cel Mare și Sfânt în istoria statului moldovenesc.

Totodată, cred cu fermitate că participarea asumată la acțiunile descrise în Program va spori interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rândul cetățenilor și la consolidarea statalității Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.