Neymar a câștigat „Samba de Aur”; Topul celor mai buni fotbaliști brazilieni în 2017

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Brazilianul Neymar a fost cumpărat în vară de PSG cu suma astronomică de 222 de milioane de euro. De fapt, i-a fost plătită clauza de reziliere pentru că altfel Barcelona nu l-ar fi cedat. Iar motivul pentru care a preferat să se despartă de Messi, Suarez şi ceilalţi este câştigarea Balonului de Aur. Pe care considera că nu-l va putea obţine niciodată câtă vreme juca alături de argentinian. Acum, brazilienii i-au oferit consolarea pentru anul care tocmai s-a încheiat: Samba de Aur, scrie Digisport.ro.

Premiul obţinut de fotbalistul brazilian de 25 de ani este cea mai importantă distincţie pentru el în 2017. 27,71 % dintre brazilienii care au participat la votul iniţiat de siteul de profil sambafoot l-au ales cel mai bun jucător din Ţara Cafelei. El a fost urmat de Philippe Coutinho (Liverpool), cu 16,64%, şi de Marcelo (Real Madrid), cu 14,43%. Este a trei oară în carieră în care câştigă acest trofeu, după cele obţinute în 2014 si 2015. Anul trecut, Coutinho a fost cel ales pentru premiul acordat de cititori, fotbalişti şi jurnalişti.

Din 2010 încoace, Neymar a câştigat nu mai puţin de 35 de premii personale, dar cea mai importantă ţintă în cariera personală rămâne Balonul de Aur, cursă în care în acest an a ieşit pe locul 3, după Ronaldo şi Messi.

Tot în 2017, Neymar jr. a fost desemnat pe locul 3 într-un clasament al playmakerii-lor, întocmit Institutul Naţional de Istorie şi Statistică. Acelaşi organism l-a ales şi în cel mai bun XI al anului, poziţie ocupată şi în formula FIFPro Word XI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...