Teoria fericirii propusă de Einstein este considerată un real succes

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În 1915, Albert Einstein a publicat teoria relativităţii generale prin care susţinea că universul este constituit din materiale fundamentale. De asemenea el a adăugat că acest material sau spaţiu-timp îşi schimbă forma de anumite obiecte masive.

La 100 de ani mai târziu, teoria relativităţii generale s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune metode prin care poate fi înţeles universul, găurile negre, dilatarea timpului, undele gravitaţionale precum şi alte descoperiri. Space notează că la şapte ani de la descoperirea teoriei relativităţii, Einstein a propus o altă teorie care nu era asociată fizicii.

Acesta descria reţeta fericirii, Biletul i l-a oferit unui mesager şi i-a spus să-l păstreze pentru că într-o zi ar putea fi valoros. Şi a avut drepatate, biletul cu ,,Teoria Fericirii” a lui Einstein a fost vândut la licitaţie pentru 1,59 milioane de dolari. Vânzătorul ar fi un nepot al mesagerului care l-a întâlnit pe Einstein, scrie descoperă.ro.

La 95 de ani de la moartea lui Einstein, gândurile sale au fost făcute publice: ,,O viaţă calmă şi modestă aduce fericire, decât obţinerea succesului combinată cu lipsa constantă de nelinişte”.

Scrisoare este în antiteză cu viaţa svantului pe care şi-a dedicat-o obţinerii succesului în domeniul fizicii. În octombrie 1922, pe când Einstein îşi scria teoria fericirii, se afla la un hotel din Tokyo şi fusese informat recent că a câştigat Premiul Nobel pentru Fizică. Studiile au dovedit că prin alegerea unei vieţi în care să fii propriul şef duce la creşterea fericirii. De asemenea, studiile arată că o viaţă echilibrată, cu exerciţi fizice, un program de muncă de 7 ore şi o dietă echilibrată poate aduce fericire.

Unul dintre cele mai complexe studii din 2005 despre fericire sugerează că fericirea duce în cele mai multe cazuri la succes.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...