Care vor fi tendinţele culinare în 2018. Studiul se bazează pe analiza căutărilor a peste 200 de milioane de utilizatori

supa
Foto: savuros.info

Pinterest, site-ul care inspiră milioane de utilizatori în materie de modă, design interior, alimentaţie, vacanţe, a dat publicităţii câteva preparate despre care crede că vor fi la modă în 2018. Bazându-se pe analiza căutărilor celor peste 200 de milioane de utilizatori au ajuns la câteva concluzii interesante.

Friteuza cu aer cald

Friteuzele cu aer cald au fost vedetele anului 2017 în materie de gătit sănătos. Acestea gătesc cu ajutorul aerului cald care circulă în jurul alimentelor făcându-le crocante la exterior şi moi la interior. Pare că în viitor toată lumea va avea un astfel de aparat în casă, scrie gustarte.ro.

Supele

Supele au devenit un fel de sucuri, fiind din ce în ce mai mult asociate cu alimentele sănătoase. Se găsesc chiar şi îmbuteliate în sticle la fel ca smoothie-urile sau alte tipuri de suc.

Super cafelele

Cafelelor li s-au adăugat din ce în ce mai des arome care să le potenţeze beneficiile. De exemplu, diverse tipuri de proteine pudră sau colagen sunt puse în cafea. Pasionaţii de cafea merg şi mai departe şi adaugă în băutura lor preferată banane sau fulgi de ovăz transformând-o într-un smoothie.

Aromele marocane

Potrivit Pinterest, postările despre alimente marocane au crescut anul trecut cu 2579 procente. Utilizatorii au căutat chimen, cardamon, coriandru, măsline, lămâi murate sau mâncăruri înăbuşite.

Proteinele de origine vegetală

Nu toate proteinele au sursă animală. Lintea, quinoa, cânepa sau fasolea sunt surse excelente de proteine şi pot înlocui carnea în multe preparate.

Mazărea păstăi

Utilizatorii au salvat cu 273% mai multe linkuri despre păstăile de mazăre decât anul trecut. Sunt consumate alături de usturoi, limetă, ulei de măsline şi condimente în loc de gustare.

Condimentele coreene

Gochujang este unul dintre cele mai căutate condimente pe Pinterest. Are o aromă dulceagă şi poate fi folosit pentru sosuri, marinade sau tocăniţe. Cel mai des este adăugat la preparatele de pui.

Ghee

Ghee este un unt clarifiat, fără lactoză ceea ce îl face preferatul multor utilizatori care urmează anumite diete. Se poate face şi în casă sau poate fi cumpărat de la magazinele cu produse indiene.

Deserturile fără lactate

Deserturile vegane s-au tot îmbunătăţit de-a lungul anilor. Uleiul de cocos a început să substituie din ce în ce mai mult untul, iar seminţele de in ouăle. Unele deserturi fără lactate pot fi mai decadente decât cele clasice.

Cocktailurile fără alcool

Cocktailurile fără alcool au devenit din ce în ce mai sofisticate. Au apărut din ce în ce mai multe reţete, cu ingrediente aromate, rare şi cu texturi neobişnuite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente