(VIDEO) Este oficial: Liverpool l-a adus pe cel mai scump fundaș din istoria fotbalului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

FC Liverpool a anunțat luni, în prima zi oficială de transferuri, achiziționarea fundașului Virgil van Dijk, în schimbul a 75 de milioane de lire (85 de milioane de euro).

Olandezul devine astfel, de departe, cel mai scump fundaș din istoria fotbalului, depășind mutarea din această vară, a englezului Kyle Walker, cumpărat de Manchester City de la Tottenham pentru 54 de milioane de lire.

Van Dijk putea însă ajunge pe Anfield acum câțiva ani pentru doar câteva milioane de euro.

El a fost foarte aproape să semneze cu cei supranumiţi „cormoranii” încă de acum 4 ani şi jumătate. În sezonul 2012-2013, Brendan Rodgers, antrenorul de atunci al lui Liverpool, îl observase şi a luat legătura cu departamentul de scouting pentru a-i urmări evoluţiile. Cei responsabili cu monitorizarea nu au vrut să se grăbească, dorind să îl vadă la lucru o perioadă mai lungă înainte de a da un feedback pozitiv privind transferul. Între timp, a apărut oferta de la Celtic, de 3 milioane de lire, iar apărătorul a luat drumul Scoţiei.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Brendan Rodgers, tehnicianul lui Liverpool în perioada 2012-2015.

„Van Dijk putea să ajungă la Liverpool în loc de Celtic. S-a dorit urmărirea lui o perioadă mai lungă şi aşa a fost ratat transferul. Când crezi cu adevărat într-un jucător, astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple. Asta e de fapt cheia scoutingului, să vezi potenţialul imediat într-un jucător”, a spus Brendan Rodgers, într-un interviu pentru Sky Sports.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...