Șase sfaturi pentru a-ți atinge mai ușor obiectivele în 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru ca obiectivele pentru noul an să nu fie doar scrise și uitate într-o agendă, speciliștii recomandă câteva sfaturi ce ne aduc mai aproape de rezultatele dorite.

Adesea se întamplă ca obiectivele stabilite pentru noul an să fie scrise şi uitate într-o agendă. Pentru a obţine rezultate şi a fi mai productivi, trebuie făcut mai mult decât simpla notare a lor. Planificarea şi paşii către reuşită sunt mai uşori atunci când ţinem cont de sfaturile specialiştilor, scrie think-board.com

Treziţi-vă mai devreme cu 15 minute

S-a dovedit faptul că startul de dimineaţă îţi poate face ziua mai bună sau v-o poate strica. Deşi somnul poate părea mai dulce, iar patul mai confortabil în zorii zilei, nu faceţi decât să pierdeţi timpul. Încercaţi să vă ridicaţi mai devreme în fiecare dimineaţă şi, treptat, setaţi alarma cu 15 minute mai devreme.

Scrieţi-vă obiectivele zilnice

Puteţi începe pur şi simplu prin a vă scrie priorităţile şi obiectivele săptămânale în fiecare duminică seară sau luni dimineaţă. Notaţi cel mai important obiectiv al săptămânii. În felul acesta, de fiecare dată când vă veţi uita în agendă, vă veţi aminti de scopul pe care îl aveţi de dus la îndeplinire. Revizuiţi-vă obiectivele la sfârşitul fiecărei zile şi întrebaţi-vă dacă aţi realizat ceea ce v-aţi propus.

Renunţaţi la telefon

Acesta este una dintre cele mai importante sfaturi atunci când vorbim despre productivitate. Poate că nu vă daţi seama, dar telefonul este factorul care ne face să pierdem cel mai mult timp într-un mod ineficient. Opriţi internetul şi lăsaţi telefonul din mână. Veţi realiza cât de mult creşte productivitatea.

Împărţiţi pe categorii lucrurile pe care le aveţi de rezolvat

Ştiaţi că atunci când verificaţi lista de sarcini, creierul eliberează dopamină, ceea ce vă oferă un impuls suplimentar şi dorinţa de a rezolva mai multe obiective? Împărţiţi pe categorii obiectivele şi prioritizaţi-le pe cele care nu mai suportă amânare.

Lucraţi într-un spaţiu productiv

Din ce în ce mai mulţi oameni încep să lucreze de acasă, ceea ce este minunat pentru că nu trebuie să petreceţi ore în şir în trafic. Dar, pentru unii oameni, lucratul de acasă vine la pachet cu distragerea atenţiei. Indiferent dacă lucraţi la domiciliu sau la birou, asiguraţi-vă că aveţi un spaţiu curat şi organizat unde puteţi fi productiv.

Setaţi un termen limită pentru obţinerea rezultatelor

Este important să avem un termen limită pentru atingerea obiectivelor. Amintindu-ne că ceea ce ne dorim este urgent, ne vom concentra atenţia şi energia în direcţia obiectivelor dorite şi nu vom permite să fim distraşi de alte activităţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...