Donald Trump, avertisment către Teheran să nu încalce drepturile protestatarilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat duminică Iranul că Washingtonul va fi atent în fața oricăror încălcări ale drepturilor omului ce s-ar putea produce în contextul protestelor din Iran și a estimat că poporul iranian s-a săturat ca banii săi să fie „risipiți” în finanțarea terorismului, informează agenția EFE.

„Mari proteste în Iran. Poporul iranian în sfârșit și-a dat seama că banii și bogăția sa se fură și se risipesc pentru terorism. Se pare că nu vor mai tolera aceasta”, a scris Trump într-un mesaj postat pe Twitter. „Statele Unite urmăresc cu mare atenție dacă există încălcări ale drepturilor omului”, a completat liderul de la Casa Albă.

Începând de joi în mai multe orașe iraniene mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva prețurilor mari, corupției și politicii economice a guvernului președintelui Hassan Rohani. Unele proteste au degenerat în confruntări cu forțele de ordine, până în prezent două persoane fiind ucise, iar unii manifestanți au fost arestați.

Trump a avertizat încă de sâmbătă că lumea întreagă „privește” ceea ce se întâmplă în Iran, adăugând: „Regimurile opresoare nu pot dura la nesfârșit și va veni ziua în care poporul iranian va putea alege”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...