Cum să bei șampania în noaptea de Revelion pentru a-i păstra calitățile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șampania se bea în pahar de cristal pentru că ocaziile speciale, cer băuturi și pahare deosebite. O echipă de cercetători americani a demonstrat că nu este doar o dovadă de lipsă de educație să bei șampania în pahare de plastic, ci ne facem și rău.

Materialul din care este făcut paharul din care este băută șampania schimbă în rău gustul băuturii. Bulele vinului spumant sau ale șampaniei se comportă diferit atunci când intră în contact cu plasticul sau polistirenul. Acestea se lovesc de marginile paharului, apoi rămân acolo lipite pentru mai mult timp și devin din ce în ce mai mari, scrie Gustarte.

Cercetătorii spun că pentru a stabili calitatea șampaniei este dată de mărimea bulelor și că este nevoie să se studieze dacă distribuirea acestora joacă vreun rol. În flute sau alt tip de pahare de sticlă bulele rămân mai mici, sunt mai dese și mai active ceea ce face ca băutura să își păstreze calitatea. Tocmai bulele fac din șampanie o băutură atât de specială, iar papilele gustative o percep altfel datorită texturii sale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...