Focurile de artificii lansate la Sidney în noaptea dintre ani, urmărite de un miliard de oameni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anul 2018 a început şi în Australia, la Sydney, fiind marcat de un spectaculos foc de artificii ce a fost urmărit, conform estimărilor, de 1 miliard de oameni din întreaga lume în fața televizoarelor, în timp ce aproximativ 1,6 milioane de oameni, australieni și turiști deopotrivă, s-au înghesuit să vadă spectacolul de lumini live, în zona emblematicului port Sydney, informează ABC Australia.

Vizibil mulţumit, lordul primar al Sydney-ului, Clover Margaret Moore, a declarat că acest spectacol va consolida supremația orașului australian drept „capitala de Anul Nou a lumii”.

„Din câte mi s-au spus, din punct de vedere tehnologic, acest spectacol de artificii este cel mai avansat realizat vreodată. Va promova imaginea orașului Sydney peste tot în lume. Vom avea peste 1 miliard de spectatori”, declara ea înainte de eveniment, potrivit Agerpres.

Din păcate, petrecerile nu au fost ferite de incidente. Mii de oameni au fost obligaţi să evacueze plaja Terrigal, din zona centrală a coastei New South Wales, după ce o barjă de pe care trebuiau lansate artificii a luat foc. Un număr mare de artificii au fost declanşate simultan, din cauza incendiului, iar unele dintre ele s-au îndreptat spre public. Conform poliției, două persoane care manipulau artificiile au fost rănite ușor. Incidentul s-a produs înainte de miezul nopții.

Între timp, nici Melbourne nu a vrut să se lase mai prejos, petrecăreţii de Anul Nou putând admira lansarea a 14 tone de artificii de pe cele mai înalte 22 de clădiri ale metropolei.

„Noi am folosit mai multe tone de artificii pentru că avem mai multe locuri de unde să le lansăm. La Sydney zona de lansare a artificiilor este mult mai mică”, a declarat cu mândrie un pirotehnist care a participat la organizarea festivităţilor de la Melbourne.

În cele două orașe, Sydney şi Melbourne, peste 2 milioane de oameni au petrecut pe străzi Revelionul.

La Brisbane numeroşi australieni au înfruntat furtuna pentru a sărbători Anul Nou în stradă şi au fost lansate jocuri de artificii la South Bank şi Kangaroo Point. Mii de locuitori din Adelaide s-au adunat în Elder Park, centrul tradiţional pentru acest tip de festivităţi din Adelaide.

La Canberra au fost lansate peste 30.000 de încărcături de artificii de la City Hill.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...