Fenomenul rar, descoperit de specialiști după eclipsa totală de soare din 2017

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Eclipsa totală de Soare din august 2017 a lăsat urme în atmosfera superioară a planetei, asemănător modului în care o navă lasă urme atunci când se mișcă prin apă. Fenomenul a fost teoretizat anterior, însă nu a fost niciodată detectat.

Cercetătorii din cadrul Universităților din Massachusetts și Tromso din Norvegia au descoperit existența unor unde în ionisfera planetei. Undele au fost analizate prin intermediul sateliților dispuși de-a lungul Statelor Unite ale Americii, informează Newsweek.

Atunci când Luna a trecut prin fața Soarelui a blocat temporar lumina, cât și căldura acestuia. În timp ce Luna s-a deplasat prin dreptul Soarelui a dus la producerea unei unde arcuite. Deși fenomenul a fost discutat de specialiști anterior, eclipsa totală din 2017 a fost momentul prielnic pentru studierea acestuia. „Am încercat să descoperim acest fenomen, dar nu am crezut niciodată că îl vom putea observa”, a declarat Shun-Rong Zhang din cadrul Observatorului Haystack.

Furtunile geomagnetice pot distruge sistemele de sateliți, cât și sistem electric de pe Pământ. Însă, specialiștii afirmă că undele arcuite nu reprezintă un pericol, fiind o oportunitate sigură de cercetare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...