Prima țară care a intrat deja în 2018. Turiștii aflați acolo pot zbura spre est pentru a mai întâmpina odată anul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Petrecerea de Anul Nou a început în mod oficial în Samoa, Tonga, Insula Crăciunului şi Kiribati, primele zone din lume care au intrat deja în anul 2018, conform The Telegraph.

Ultimele regiuni care vor intra în noul an sunt insulele americane Baker Island, Howland Island şi Samoa de Est (cea din urmă va intra în 2018 la ora 11:00 GMT (13:00 ora Moldovei) pe 1 ianuarie).

Astfel, unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le pot face turiştii aflaţi de Anul Nou în Samoa, este să ia avionul spre Samoa de Est, aflată la o oră distanță și să sărbătorească de două ori Revelionul.

Turiștii și localnicii sărbătoresc Anul Nou în Samoa cu focuri de artificii, muzică, dansuri și jonglerii tradiționale.

Autoritățile de la Apia au decis în 2011 să treacă din partea de est a liniei internaționale de schimbare a datei, în partea de vest, devenind astfel prima țară care primește noul an, în timp ce insula vecină Samoa de Est, a rămas în partea de est a liniei internaționale de schimbare a datei și este ultimul teritoriu care intră în noul an.

Linia internațională a datei este un semicerc imaginar care unește Polul Nord cu Polul Sud, străbătând Oceanul Pacific și care reprezintă fusul orar corespunzător meridianului de 180 de grade.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...