02:36:34 25.04.2024
Stiri

SONDAJ // Ce MĂNÂNCĂ cetățenii R. Moldova: Fără pâine NU putem trăi, iar aproape jumătate din populație consumă cu regularitate mezeluri

Social 30.12.2017 18:00 Vizualizări2604 Autor: Ziarul National
SONDAJ // Ce MĂNÂNCĂ cetățenii R. Moldova: Fără pâine NU putem trăi, iar aproape jumătate din populație consumă cu regularitate mezeluri
Poză simbol


Cetățenii R. Moldova își caută de lucru pe internet, tot din internet se informează, suntem printre primii în lume la deservire cu zâmbetul pe buze și nu ne imaginăm viața fără pâine.

Cel puțin, acesta ar fi portretul moldoveanului din anul 2017 realizat de „Magenta Consulting” în baza unui sondaj de opinie.

La capitolul alimentație, arată cercetarea, 71% dintre respondenți au răspuns că procură zilnic produse de panificație.

Fructe și legume proaspete mâncăm o dată sau de câteva ori pe săptămână. Importante pentru regimul alimentar sunt și produsele lactate, iar 48% își completează rutina alimentară cu sucuri și băuturi răcoritoare.

Totodată, aproape jumătate dintre intervievați consumă cu regularitate mezeluri, iar 41% nu ies din magazin fără bomboane și ciocolată. Ceaiul, cafeaua, bomboanele, crupele și făinoasele le cumpărăm cu rezervă - o dată sau de două ori pe lună. Și tot la acest interval de timp procurăm pește și carne.

Ambianța și felul în care sunt prezentate produsele contează pentru locuitorii din Chișinău. Cel mai frecvent, ei aleg să cumpere produsele din supermarketuri și marketuri. Totuși, fac vânzări și magazinele specializate, de la care mai mult de 20% dintre chișinăueni cumpără cu încredere mezeluri, carne sau dulciuri.

Piețele sunt preferate pentru fructe și legume. Fiecare al cincilea merge la târg după pește, iar fiecare al zecelea - după carne, crupe, orez și alte făinoase.

Sondajul mai arată că, la o singură vizită la magazin, chișinăuenii scot din buzunar în medie câte 284 de lei. Carnea, în cea mai mare parte, e cumpărată de la supermarket.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md