19:31:20 24.04.2024
Stiri

Toate femeile fac această greșeală. De ce NU trebuie să-ți aranjezi și să-ți coafezi părul atunci când este ud

Știri 30.12.2017 16:57 Vizualizări1950 Autor: Ziarul National


Toate femeile fac această greșeală. De ce NU trebuie să-ți aranjezi și să-ți coafezi părul atunci când este ud sursa: google.ro

Cu siguranță ai făcut și tu așa ceva: te-ai spălat pe păr, apoi nu ai mai așteptat să se usuce complet pentru a-l coafa.

Atunci când părul tău este ud, este mult mai delicat și se rupe mai repede. Poți experimenta puțin data viitoare când îți speli părul.

Alege un singur fir de păr și încearcă să îl rupi. Vei observa că se rupe mult mai repede decât atunci când este uscat. Peria face același lucru, însă rupe sute de fire de păr.

Căldură de la instrumentele calde, precum placa de păr și ondulatorul, face ca apa să se evapore rapid.

Așa cum am învățat la școală, apa se expandează când se evaporă, așa că îți va rupe și părul. În plus, instrumentele de styling îți vor „praji” la propriu podoaba capilară.

Ai vrea să-ți usuci părul natural fiindcă simți că uscătorul îl usucă destul de puternic și îl și zbârlește în toate direcțiile? O poți face și o poți face chiar bine, astfel încât părul să arate că și cum e coafat! Iată tot ce trebuie să știi despre uscarea părului pe cale naturală!

Că să-ți usuci părul natural ai nevoie de niște „ustensile” indispensabile: un prosop cu microfibră, un pieptene cu dinții rari și câteva produse de styling. Iată tot ce trebuie să știi despre uscarea părului.

Prosopul cu microfibră este necesar pentru uscarea părului pe cale naturală; absoarbe apa din păr și îl usucă mai rapid, fără să-i cauzeze electrizare. Prosoapele normale de baie care sunt groase și pot determina ruperea părului, care este mai fragil când e ud, sau electrizarea lui. Dacă n-ai un astfel de prosop, poți folosi și un tricou mai vechi din bumbac sau chiar și șervețele de hârtie.

Sfat: Nu freca prosopul de păr ca să nu-l rupi! În schimb, tamponează ușor șuvițele de păr ca să îndepărtezi excesul de apă.

Folosește un pieptene în loc de perie!

După ce ai uscat părul cu prosopul, folosește un pieptene cu dinți rari ca să-l descurci. Alege un pieptene din lemn în loc de unul din plastic fiindcă îți protejează părul mai bine.

Sfat: În niciun caz nu te pieptăna cu o perie când ai părul ud, indiferent de cât de bună e! Motivele sunt simple: peria încurcă părul mai rău decât îl descurcă și îl rupe. Nu aștepta ca părul să se usuce prea tare fiindcă se piaptănă mai greu.

Uscătorul fragilizează părul, așa că e indicat să-l folosești mai rar!

Indiferent de tipul tău de păr, e indicat să folosești un produs de styling pentru ca părul să arate ca și cum ar fi coafat la final. Dacă ai părul moale și lipit de cap, folosește un spray pentru volum, dacă ai părul uscat, aplică un balsam leave-în ca să-l hidrateze; dacă vrei să îți faci bucle lejere, folosește un produs pe bază de sare de mare.

Sursa: girly.ro; andreearaicu.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md