Fii martorul unei iubiri interzise și râzi cu lacrimi la o comedie muzicală. Ce spectacole poți viziona la teatrul Eminescu

media_149364262102683200

Indiferent dacă ești o fire romantică sau realistă, teatrul te va ajuta să percepi diferit lumea din jurul tău datorită lecțiilor de ambiție, curaj, speranță și deminitate pe care ți le oferă. În săptămâna care urmează, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” se vor juca o serie de spectacole pe care trebuie să le vezi în serile cețoase. Iată care este repertoriul teatrului.

4 ianuarie, joi, 18.00 – „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.

 5 ianuarie, vineri, 12.00 – „Peppi Ciorap Lung” un musical aducând în scenă istorii haioase şi doldora de înţelesuri, mișcare, dans şi melodii de neuitat; năstrușnica Peppi nu se lasă bătută cu una, cu două, face doar ce-i tună prin cap. După o întâlnire cu eroina noastră până şi hoţii se lasă de meserie! Să privim lumea prin lentil imaginaţiei lui Peppi şi de acum în colo nici o zi nu va mai semăna cu alta!

5 ianurie, vineri, 18.00 – „Douăsprezece scaune” de Ilf şi Petrov – comedie muzicală despre corupţie şi birocraţie, după piesa cu acelaşi nume, o nouă adaptare, toată trupa în scenă. Subiectul, acelaşi: goana după bogăţii, corupţie, temă actuală şi în Md. Eroii – puţin modificaţi (caractere naţionale). Ostap Bender, „maestru al combinaţiilor”, cu cei doi amici ai săi – Ippolit Matveevici şi părintele Fiodor sunt meru în căutarea comorii ascunse.

 6 ianuarie, sâmbătă, 18.00 – Spectacolul  În ochii tăi fermecători „vorbeşte” tulburător despre iubirea interzisă, pătimaşă, de neatins; transmite dramaticsetea de pur şi ideal, de necunoscut şi de nemărginire, erotica obsesivă ce animă opera lui Gib Mihăiescu (în interbelic, a fost avocat la Chişinău). În ritm de tangou şi romanţă eternă,  aventura scenică ne teleportează către întruchiparea misterului feminin, „ru­soai­că” din lecturi sau din vise. Fiecare ascunde în inimă femeia ireală,„pe veci pierdută, pururi adorată” adulmecată în toate făpturile întâlnite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente