Nave ruse au furnizat petrol Coreei de Nord, încălcând rezoluţiile ONU

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nave ruse au aprovizionat cu petrol Coreea de Nord de cel puțin trei ori în ultimele luni, afirmă oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor secrete europene citați de site-ul agenției Reuters, dar informațiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Transferurile de petrol din nave ruse în ambarcaţiuni nord-coreene au avut loc în octombrie şi noiembrie. Aprovizionarea Coreei de Nord cu petrol din Rusia constituie o încălcare a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, afirmă oficialii citaţi, potrivit Mediafax.

„Nave ruse au efectuat transferuri de produse petroliere spre vase nord-coreene de mai multe ori, încălcând rezoluţiile ONU”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul serviciilor secrete vest-europene.

Un alt oficial a confirmat existența transporturilor, explicând însă că nu există dovezi că statul rus ar fi implicat în aceste activități. „Nu există dovezi că aceste activități ar fi susținute de statul rus, dar aceste nave le oferă resurse vitale nord-coreenilor”, a precizat el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...