Peste 50 de palestinieni au fost răniţi vineri în Fâşia Gaza şi în Cisiordania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 50 de palestinieni au fost răniţi vineri în Fâşia Gaza şi în Cisiordania (ocupată de către Israel) de tirurile militarilor israelieni în cursul unor noi manifestaţii împotriva deciziei americane de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, potrivit unor surse medicale, relatează AFP.

În confruntările din diferite sectoare ale Fâşiei Gaza din zona de frontieră cu Israelul au fost răniţi 40 de palestinieni cu gloanţe reale trase de către soldaţi israelieni. Patru dintre răniţi sunt în stare gravă, potrivit lui Achraf al-Qodra, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, aflată sub controlul mişcării Hamas, potrivit Agerpres.

Hamas şi aliatul său, Jihadul Islamic, au făcut apel vineri la „o zi de mânie”, ca în precedentele zile de vineri, pentru a denunţa decizia preşedintelui american Donald Trump referitoare la Ierusalim.

În Cisiordania ocupată confruntările s-au soldat cu 16 răniţi, dintre care doi au fost împuşcaţi cu gloanţe reale, iar ceilalţi cu gloanţe de cauciuc, potrivit Ministerului Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene.

Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a afirmat că 500 de manifestanţi au dat foc la cauciucuri, au aruncat cu sticle incendiare şi cu pietre către soldaţi şi grăniceri în circa treizeci de sectoare în Cisiordania. În Fâşia Gaza, purtătoarea de cuvânt a indicat că 2.000 de manifestanţi au aruncat cu pietre şi sticle incendiare către soldaţii aflaţi în posturi de partea israeliană a gardului care separă Fâşia Gaza de teritoriul israelian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...