Regimul nord-coreean anunţă că nu-şi va modifica politica nucleară în 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regimul din Coreea de Nord va continua să îşi consolideze capacităţile nucleare în 2018, anunţând că statul comunist este o putere nucleară „invincibilă”, dar „responsabilă”, relatează site-ul agenţiei Yonhap, care citează agenţia de stat nord-coreeană KCNA.

„Coreea de Nord, un stat strategic incontestabil şi putere nucleară în baza Juche (n.a. – ideologia dezvoltată de către fondatorul Kim Il-Sung, bunicul lui Kim Jong-Un), anunţă: Nu vă aşteptaţi la nicio schimbare în privinţa politicii sale. Entitatea sa ca putere invincibilă nu poate fi nici subminată, nici înlăturată”, se arată într-un comunicat transmis de la Phenian, care a fost intitulat <>.

Materialul descrie pe larg reuşitele regimului Kim Jong-Un din 2017 privind dezvoltarea armamentului, inclusiv a unei rachete balistice intercontinentale capabilă să ajungă în Statele Unite.

„La 29 noiembrie, Coreea de Nord a reuşit să lanseze cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală, Hwasong-15, reflectând abilitatea sa imensă ca putere militară de clasă mondială. Acţiunile constante ale Statelor Unite împotriva Coreei de Nord la nivel politic, economic, militar, diplomatic şi în toate celelalte domenii, până la sfârşitul acestui an, nu au putut opri nici măcar pentru un moment progresul Coreei de Nord – încrezătoare în succesul cauzei sale. Coreea de Nord, în calitate de stat responsabil cu arme nucleare, se va îndrepta către singurul drum al independenţei şi al justiţiei, rezistând în faţa tuturor furtunilor de pe această planetă”, se mai arată în comunicatul transmis de către KCNA.

În 2017, Coreea de Nord a efectuat zece teste cu rachete balistice şi un test nuclear, cel mai mare din istorie. La 4 aprilie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acţiune, care a aterizat în Marea Japoniei. La 14 şi 29 aprilie, Phenianul a efectuat noi teste, dar rachetele balistice lansate au eşuat, fără a părăsi teritoriul nord-coreean. La 14 mai, Coreea de Nord a lansat o rachetă Hwasong-12, despre care specialiştii cred că ar putea avea o rază de până la 4.500 de kilometri, punând în pericol bazele militare americane pe insula Guam.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...