O grădiniță din capitală se redeschide după șapte ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În jur de cincizeci de copii vor frecventa, începând cu luna ianuarie, Grădinița nr. 133 din sectorul Centrul al capitalei, redeschisă după mai bine de șapte ani. Instituția de educație timpurie a fost închisă în 2010 întrucât necesita lucrări de reparație.

Directoarea grădiniței, Iulia Boțan, a menționat vineri, 29 decembrie, la ceremonia de redeschidere, că au fost asigurate condiții extraordinare pentru copii. „Grupele sunt spațioase, dotate cu de toate. Bucătăria dispune de utilaj tehnologic și frigorific performant. Încălzirea este autonomă și va asigura neîntrerupt livrarea apei calde”, a mai spus directoarea, potrivit IPN.

Viorica Negrei, care asigură interimatul la Direcția generală educație, tineret și sport, a salutat încheierea reparațiilor, precizând că lucrările au costat în jur de șapte milioane de lei, bani bugetari alocați în mai multe tranșe.

În cadrul evenimentului, copiii au cântat și i-au recitat poezii lui Moș Crăciun. Lilia Cojocaru, mamă a unui copil de trei ani, a aflat de curând că se deschide o grădiniță în apropiere de casă, fapt care a bucurat familia. „Îmi plac mult condițiile, și sunt mulțumită că copilul meu va crește într-un anturaj plăcut, îngrijit și curat”, a menționat femeia.

În capitală activează 159 de instituții de educație timpurie. Părinții își pot înscrie copiii la grădiniță în regim online, pe platforma https://www.egradinita.md/.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...