22:49:13 19.04.2024
Stiri

REMEMBER // Patru ani de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher în 20 de cadre. Accidentul, operaţiile, concluziile poliţiei, lupta familiei, viaţa departe de ochii tatălui şi recordul din 2017

Sport 29.12.2017 15:30 Vizualizări2248 Autor: Ziarul National
REMEMBER // Patru ani de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher în 20 de cadre. Accidentul, operaţiile, concluziile poliţiei, lupta familiei, viaţa departe de ochii tatălui şi recordul din 2017


Vineri, 29 decembrie, se împlinesc patru ani de la teribilul accident suferit de septuplul campion mondial al Formulei 1, Michael Schumacher, pe o pârtie de schi din Alpii francezi. Informaţiile privind starea de sănătate a lui "Schumi" sunt foarte puţine, cele mai multe - infirmări ale unor prognoze optimiste.

„Baronul Roşu", retras din F1 de la Ferrari în 2006, revenit în perioada 2010-2012 în cadrul Mercedes, rămâne paralizat, ascuns de ochii lumii în reşedinţa sa din Elveţia, vegheat de familie. ProSport vă prezintă firul evenimentelor în 'tabăra Schumacher': de la filmul accidentului, până la recordul stabilit în 2017 şi la evenimentele majore din viaţa familiei. O dramă a unui campion al cărui nume este sinonim cu cea mai categorică dominaţie din istoria F1, a pilotului cu cel mai stufos palmares în Marele Circ, a unui om atras ca un magnet de sport dincolo de meserie - fie că a fost vorba de karting, motociclism, paraşutism sau schi.

  • 29 decembrie 2013

Michael Schumacher s-a lovit grav la cap în timp ce schia în staţiunea Meribel din Alpii francezi. Germanul purta cască de protecţie, cu cameră video montată în plus şi s-a lovit cu capul de piatră puţin în afara pistei marcate. Casca s-a rupt în două din cauza impactului. Viaţa pilotului german a fost pusă în pericol, chiar dacă în momentul în care medicii au ajuns la el, Schumacher era conştient - foarte agitat. A fost transportat de urgenţă la Grenoble University Hospital Center.

  • 30 decembrie 2013

Michael Schumacher a fost operat de două ori pe creier, pentru a înlătura cheagurile de sânge, iar medicii au luat decizia de a-i proteja creierul printr-o comă indusă.

  • 31 decembrie 2013

Media a raportat faptul că un jurnalist deghizat în preot a încercat să intre în rezerva lui Michael Schumacher, pentru a obţine fotografii în exclusivitate. Jurnalistul a fost descoperit şi escortat în afara perimetrului înainte de a pătrunde în camera campionului de F1.

  • 3 ianurie 2014

În timp ce fanii au transformat curtea spitalului în loc de pelerinaj şi rugăciune, grupul media german Hubert Burda Media a intrat în posesia unor fotografii cu soţia lui Michael Schumacher, Corinna, în incinta spitalului, în ziua în care soţul ei a împlinit 45 de ani. Aproape două săptămâni mai târziu, familia Schumacher a obţinut în instanţă interzicerea publicării acelor fotografii. Avocaţii familiei Schumacher au intentat procese în luna ianuarie şi unor pulicaţii din Cologne, Hamburg şi Frankfurt.

  • 8 ianuarie 2014

În urma cercetărilor, poliţia franceză a anunţat că s-a stabilit faptul că "Michael Schumacher se afla la trei până la şase metri în afara pistei, dar viteza nu a fost un factor în momentul accidentului". Au fost analizate două minute de filmare înregistrate de camera montată pe casca lui Michael Schumacher. Germanul ar fi lovit o piatră îngropată în zăpadă, fiind proiectat în aer trei metri, iar la aterizare s-ar fi lovit cu capul de o zonă cu multe pietre.

  • 16 iunie 2014

Managerul lui Michael Schumacher, Sabine Khem, a anunţat pe 16 iunie faptul că Michael Schumacher a fost scos din coma artificială şi a părăsit spitalul din Grenoble. Schumacher a fost mutat la spitalul universitar din Canton of Vaud, din Lausanne.

  • 6 august 2014

Un membru al echipajului de pe elicopterul care l-a transportat la spital pe Michael Schumacher, arestat de poliţie sub acuzaţia că ar fi încercat să vândă dosarul medical al septuplului campion mondial, şi-a pus capăt zilelor în închisoare. Gardienii l-au găsit spânzurat pe bărbat.

  • 27 august 2014

Prima apariţie publică a Corinnei Schumacher, la opt luni de la accidentul soţului său. Pasionată şi practicantă de echitaţie, Corinna a fost ambasadoarea World Equestrian Games, în Caen. Soţia lui Schumacher a declarat că starea lui Michael se îmbunătăţeşte, lent.

  • 9 septembrie 2014

Michael Schumacher a părăsit spitalul din Lausanne şi a fost transportat la reşedinţa sa de pe lacul Geneva, transformată de urgenţă, cu zece milioane de lire sterline, într-un super-buncăr cu dotări medicale la cele mai înalte standarde.

  • 13 noiembrie 2014

Site-ul oficial dedicat lui Michael Schumacher a fost redeschis, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la primul titlu câştigat în Formula 1 de asul din Kerpen. A fost lansat oficial şi hashtag-ul "keepfightingmichael" (n.r. - continuă lupta Michael)

  • 2015

Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher şi-a făcut debutul în Formula 4. A terminat pe locul 10 în clasamentul mondial, cu o victorie de etapă în cont.

  • 9 mai 2015

Presa mondială a relatat faptul că soţia lui Michael Schumacher a vândut avionul privat în valoare de 25 de milioane de lire sterline, precum şi reşedinţa de vacanţă - pentru că Michael nu le va mai folosi niciodată.

  • 17 mai 2016

Bonhams Auctions a vândut pentru 1,2 milioane de dolari monopostul Benetton-Ford cu care Schumacher a obţinut primul podium al carierei în Formula 1 - la Grand Prix-ul Mexicului, în 1992.

  • 20 decembrie 2016

Presa britanică, cu The Sun în frunte, a anunţat că o sursă anonimă - cel mai probabil un prieten al lui Michael Schumacher, încearcă să vândă o primă fotografie cu pilotul german, zăcând în pat, pentru suma fabuloasă de 1,7 milioane de dolari. Fotografiile nu au ajuns la tipar iar familia a transmis, prin intermediul purtătoarei de cuvânf, că "starea de sănătate a lui Michael Schumacher nu este de interes public".

  • 24 decembrie 2016

Pe 24 decembrie 2016, Mick Schumacher a anunţat că va concura în 2017 în Formula 3. A terminat sezonul pe locul 12 la general, cu un podium din 30 de starturi, pilotând pentru Prema Powerteam.

  • 5 mai 2017

Un tribunal din Hamburg a decis ca publicaţia care a relatat că "Michael Schumacher ar putea merge din nou cu ajutorul terapiei" să plătească daune în valoare de 5000 de dolari familiei Schumacher. Pilotul german rămâne paralizat şi cu şanse infime de recuperare, mai ales în condiţiile în care germanul a şi slăbit foarte mult - până la aproximativ 45 kg.

  • 26 august 2017

Lewis Hamilton a egalat recordul de pole-position-uri deţinut în F1 de Michael Schumacher, în Belgia (68), record pe care ulterior l-a dus la 72.

  • 27 august 2017

Mick Schumacher, fiul celui mai titrat pilot din istoria Formulei 1, i-a adus un tribut emoţionant lui Schumi, pe circuitul de la Spa Francorchamps. A parcurs un tur de circuit, duminică, înainte de startul celei de-a 12-a etape a sezonului 2017 din Marele Circ, la volanul monopostului Benetton pe care îl pilota tatăl său în 1994 şi cu care câştiga primul titlu mondial. Mick a purtat o cască pictată în mod special - jumătate păstrând modelul pe care îl arborează în mod uzual tânărul pilot de 18 ani în competiţiile suport de monoposturi şi jumătate imitând desenul de pe casca cu şapte stele a tatălui său.

  • 3 noiembrie 2017

Gina Schumacher, fiica de 20 de ani a lui Michael Schumacher a participat alături de mama sa la un concurs din Franţa de rodeo.

  • 16 noiembrie 2017

Monopostul Ferrari F2001, cu şasiul 211 în cockpit-ul căruia Michael Schumacher a obţinut a cincea şi ultima sa victorie pe circuitul stradal de la Monte Carlo, a fost vândut la New York, pentru suma-record de 7 milioane şi jumătate de dolari. Mai exact, pentru 7,504,000 USD - ceea ce reprezintă cel mai mare preţ obţinut vreodată la vânzarea unei maşini de Formula 1 a erei moderne.



Sursa: prosport.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md