Ana Munteanu, câștigătoarea „Vocea României”, premiată de Igor Dodon cu Diploma de Onoare a Președintelui

Ana Munteanu, câștigătoarea „Vocea României”, a fost premiată astăzi de Igor Dodon cu Diploma de Onoare a Președintelui.

Distincția a fost acordată pentru succesul remarcabil obținut în cadrul acestei competiții a celor mai originale voci și stiluri interpretative, pentru promovarea imaginii Republicii Moldova în lume și în semn de apreciere a talentului și a efortului depus în perfecționarea acestuia.

“Totodată, am asigurat-o de sprijinul meu personal și al Instituției Prezidențiale oricând are nevoie. Menționez că Republica Moldova este o țară bogată în talente, care trebuie susținute și promovate. Este obiectivul pe care mi l-am propus și pe care îl urmez cu fidelitate”, a declarat Igor Dodon.

Basarabeanca Ana Munteanu a câștigat marele trofeu „Vocea României” si premiul ]n valoare de 100.000 de euro.

Este pentru prima dată în istoria competiției, când învinge un concurent originar din Republica Moldova.

Ana Munteanu, în vârstă de 16 ani, este originară din Chişinău. A făcut canto timp de 5 ani la Şcoala Populară de Arte din Chişinău, iar în prezent este elevă la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chişinău. Acolo studiază la xilofon, tobe şi pian.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.