Preşedintele Taiwanului: Ambiţiile militare ale Chinei sunt tot mai evidente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tsai Ing-wen, preşedintele Taiwanului, a afirmat, vineri, că ambiţiile militare ale Beijingului au devenit tot mai evidente, adăugând că bugetul de apărare al Taiwanului va creşte în fiecare an, în pofida presiunilor exercitate de China, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Preşedintele Taiwanului a declarat că acţiunile militare ale Chinei generează instabilitate în regiune, precizând că ambiţiile militare ale Chinei sunt tot mai evidente. De când a preluat mandatul în 2016, Tsai s-a aflat sub presiunile constante ale Chinei, iar partidul său proindependenţă a adoptă pozţii care nemulţumesc Beijingul.

„Activităţile militare ale Chinei nu au impact doar asupra Taiwanului, ci asupra întregii Asiei de Est. Cu această problemă nu se confruntă doar Taiwanul. Toate statele din regiune care îşi doresc pace şi stabilitate au ajuns la un consens şi China nu poate ignora asta. Toate problemele din regiune trebuie rezolvate doar prin mijloace paşnice, nu prin utilizarea forţei militare. Ne confruntăm cu un mediu geopolitic aflat într-o schimbare foarte rapidă. Ambiţiile militare expansioniste ale Chinei din regiune au devenit tot mai evidente”, a declarat preşedintele Taiwanului.

China consideră că Taiwanul este parte componentă a teritoriului său şi nu a renunţat niciodată la pretenţiile teritoriale asupra acestei regiune, recurgând de multe ori la folosirea forţei pentru a menţine controlul asupra provinciei.

Beijingul susţine că Tsai a adoptat o agendă secesionistă, aspect ce reprezintă o linie roşie pentru China.

Cu toate acestea, preşedintele Taiwanului a declarat că îşi doreşte ca pacea să domine în regiune şi a adăugat că va apăra autonomia şi stilul de viaţă al Taiwanului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...