/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Schimbări majore în sistemul de învățământ: Mai puține discipline școlare, fără note și teme pentru acasă

missing
29 decembrie 2017, ora 13:29

Potrivit Ministerul Educației, a fost elaborat și aprobat noul Concept de dezvoltare a Curriculumului Național din învățământul primar, gimnazial și liceal, care prevede următoarele aspecte:

– reducerea numărului de ore și discipline școlare obligatorii în învățământul liceal;

– excluderea temelor pentru acasă pentru elevii din învățământul primar;

– excluderea evaluării prin note și introducerea evaluării prin descriptorii la disciplinele din învățământul gimnazial (educație muzicală, educație plastică și educație tehnologică);

– reconceptualizarea unor discipline școlare. De exemplu: Ora de dirigenție, care va deveni disciplină obligatorie în clasele gimnaziale, va aborda aspecte cu privire la ghidarea în carieră, voluntariat și comunicarea interpersonală.

Ministerul Educației a mai informat că a identificat 17 milioane de lei pentru domeniul formării continue a cadrelor didactice din învățământul școlar. Astfel, în 2018, circa 166 mii de cadre didactice vor beneficia de aceste cursuri în Centrele de Formare Continuă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram