Unioniștii își dau întâlnire la Prut în ultima zi din 2017

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mii de participanți din România și Republica Moldova își dau întâlnire duminică, în ultima zi a anului 2017, la Prut, în dreptul Podului Feroviar. În acest mod, aceștia vor să sărbătorească venirea anului 2018, atunci când vor fi marcați o sută de ani de la Marea Unire din 1918.

Evenimentul va avea loc sub deviza „Români, treceţi Prutul”, și va începe la ora 14:00, concomitent pe ambele maluri ale râului.

Anul Nou 2018 va fi sărbătorit la Fălciu prin desfăşurarea unui tricolor în lungime de 100 de metri care va acoperi simbolic distanța care separă cele două state.

Tricolorul va începe să fie desfășurat de pe malul vasluian al Prutului urmând să fie preluat dincolo de jumătatea podului de participanții din Moldova.

Locul în care se va petrece evenimentul are la rândul său o puternică încărcătură emoțională pentru participanți, fiind unul dintre punctele în care s-au organizat primele poduri de flori între România și Moldova pe data de 6 mai 1990, se precizează într-un comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...