ANI are un nou președinte; Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcție a Rodicăi Antoci

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul privind numirea în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate a Rodicăi Antoci, scrie Igor Dodon, pe pagina sa de facebook.

„Am semnat decretul privind numirea în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate a Doamnei Rodica Antoci. Conform legislației, din momentul publicării Decretului, Doamna Antoci trebuie să depună jurămîntul in fata Presedintelui in decurs de 5 zile. Am avut o întrevedere cu, Rodica Antoci, director desemnat la Autoritatea Națională de Integritate, instituție menită să fortifice statalitatea, legalitatea și integritatea mediului public al Republicii Moldova”, a dcris Igor Dodon, pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui Igor Dodon, instituția ANI nu a avut activitate timp de un an de zile, iar propunerile pentru numirea Rodicai Antoci în funcție de președinte al instituției sunt susținute de reprezentanții societății civile.

„Activitatea instituției a fost blocată de aproape un an de zile. Propunerile pentru numirea ei în funcție sunt susținute de reprezentanții societății civile care fac parte din Consiliul de integritate. Dosarul prezentat este unul complet. Sper că Doamna Antoci își va face datoria așa cum presupune cadrul legal, iar Autoritatea va continua să descurajeze comportamentele care generează corupție în plan administrativ și va realiza deplin misiunea nobilă ce-i revine. Este foarte mult de lucru în domeniul respectiv”, a conchis Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...