Renato Usatîi a declarat că este gata să-și dea demisia, dacă bălțenii vor vota pentru aceasta la un eventual referendum

Renato Usatîi

Primarul de la Bălți, Renato Usatîi, a mărturisit că este gata să-și dea demisia, dacă bălțenii vor vota pentru aceasta, la un eventual referendum. Declarația a fost făcută de Usatîi într-o transmisiune live pe facebook.

Astfel, acesta esta gata să ceară fracțiunii „Partidului Nostru” din CM Bălți să voteze pentru convocarea unui referendum de demitere din funcție a acestuia. Prun urmare, Usatîi este gata să-și dea demisia dacă majoritatea simplă va vota pentru asta, deși, potrivit legii, pentru ca să fie demis primarul trebuie să se adune cu un vot mai mult decât Usatîi a fost ales.

„Știu că mulți vor spune acum că pentru revocarea mea din funcție e necesar ca să voteze undeva 74% +1 dintre alegători. E adevărat că e un număr foarte mare de oameni care trebuie să iasă la vot. Totuși, eu vă comunic că sunt gata să-mi prezint demisia în cazul în care 51 la sută dintre bălțeni cred că eu nu-mi exercit atribuțiile cum trebuie. Acum se va spune că vreau să cheltui bani din bugetul de stat pentru acest referendum. Țin să-i liniștesc pe toți că eu voi compensa din banii proprii costurile unui eventual referendum”, a declarat Renato Usatîi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente