/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Râurile mici din Republica Moldova seacă și riscă să dispară

missing
29 decembrie 2017, ora 11:39

Și schimbările climaterice a dus la agravarea stării râulețelor și pâraielor. La fel și construcția autorizată și neautorizată a iazurilor noi pe cursurile de apă.

Potrivit Agenției „Apele Moldovei”, viitorul râurilor mici depinde de coordonarea strânsă a acțiunilor tuturor utilizatorilor de apă și a celor implicați în gospodărirea resurselor de apă conform principiilor de management integral al resurselor de apă la nivelul bazinului hidrologic.

Teritoriul Republicii Moldova este traversat de peste 3600 de râuri, râulețe și pâraie permanente cu o lungime de peste 16 mii de km. 9 râuri depășesc lungimea de 100 de km, celelalte au o lungime mai mică de 10 km.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram