Un individ a împușcat un bărbat într-un local din capitală, iar apoi a încercat să fugă din țară. Pistolarul, reținut la Tudora// VIDEO

Un bărbat de 40 ani din Chișinău a fost transportat aseară la spital cu plagă în regiunea capului, după ce a fost împușcat într-un local din sectorul Ciocana. Poliţiştii au constatat că, în urma unui conflict iscat cu trei persoane necunoscute, în direcţia bărbatului a fost efectuată o împuşcătură dintr-un pistol de model necunoscut.

Imediat după incident cei trei agresori au fugit de la locul crimei într-o direcţie necunoscută.

În acest context au fost mobilizate toate echipajele mobile din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, precum şi angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger”.

Concomitent, serviciile de investigaţii din cadrul Poliţiei Chişinău au obţinut informaţii despre intenţia pistolarului să părăsească teritoriul ţării.

În urma colaborării eficiente cu angajaţii Departamentului Poliţiei de Frontieră a MAI, individul a fost reţinut la punctul de trecere Tudora, raionul Ştefan-Vodă.

El s-a dovedit a fi în vârstă de 42 ani, domiciliat în capitală, fiind reţinut pe un termen de  72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Ulterior  poliţiştii au depistat pistolul păstrat legal, acesta fiind găsit în automobilul unui cunoscut, cu care ar fi  venit la punctul vamal.

Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 36 ani, fiind reţinut şi el pe un termen de 72 ore, pentru favorizarea infracţiuniil.

Bărbatul care ar fi efectuat împuşcătura este cercetat penal pentru tentativă de omor şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 ani până la 15 ani.