Conturile de pe o rețea de socializare vor deveni „buletine de identitate digitală”. Unde și când va avea loc această schimbare

wechat-more-than-messaging
Foto: Periphery Digital

WeChat, una dintre cele mai populare reţele de socializare din China, va permite utilizatorilor să folosească aplicaţia de mobil ca şi „buletin de identitate digital” pentru accesul în internet cafe-uri.

Proiectul limitat deocamdată la regiunea Guangzhou va fi extins la nivelul întregii ţări începând cu luna ianuarie, fiind parte dintr-un efort mult mai amplu al Guvernului Chinez pentru punerea comunicaţiilor desfăşurate de populaţie sub controlul strict al cenzurii. Practic, sub noile reguli accesul utilizatorilor în principalele reţele de socializare va fi condiţionat de furnizarea identităţii, înlesnind descoperirea şi sancţionarea rapidă a celor care poartă discuţii pe teme interzise de partid, scrie go4it.ro.

Venind ca o latură pozitivă, asocierea identităţii WeChat cu buletinul real conferă utilizatorilor o alternativă digitală pentru Cartea de Identitate în format tipărit, complet cu funcţie de recunoaştere facială ca mijloc de securitate suplimentar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente