/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Deputații - în vacanță. Unii sărbătoresc în familie, alții merg la munte: „Voi merge în vizită la soacră”

missing
28 decembrie 2017, ora 18:12

„Vin copiii toți, mergem la nași. Or, părinții noștri au decedat și acum mergem la nași și o să ne bucurăm de sărbători împreună”, spune deputatul PLDM, Iurie Țap.

„Sunt gospodinele care fac mâncăruri tradiționale moldovenești. Având în vedere că după sărbători trebuie să ne ducem la sala de forță, ne mai abținem, dar nu am pregătit nimic special, în sânul familiei”, susține Grigore Novac, deputat PSRM.

„De Crăciun, acasă. După 1 ianuarie o să plec să-mi vizitez copiii, ulterior, din nou la muncă”, menționează Valentina Buliga, deputat PDM.

„Cu familia sper să plec la odihnă, foarte mult îmi place să schiez.
– Unde schiați?
– Probabil că de data aceasta o să ajung la Brașov.
– Cât sunteți dispus să cheltuiți pentru odihnă?
– Vreo cinci-șase mii de lei s-ar putea de cheltuit”
, spune Valerian Bejan, deputat PL.

„Voi merge în vizită la soacră. De obicei, o vizitez o dată pe an. Așa că soția abia așteaptă să ies în vacanță și să vizităm părinții”, susține Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului.

„Aș vrea să merg undeva.
– Unde?
– În țara mea. Eu mereu merg în țara mea, unde mă simt mai bine.
– La munte?
– Nu, am nevoie de aer cald”,
menționează Mihai Ghimpu, președintele fracțiunii PL.

De pe masa deputaților nu lipsesc bucatele tradiționale. Unii se vor delecta cu carne de iepure, alții – cu pește la cuptor.

„Neapărat avem iepure umplut, e o tradiție în familia noastră. Mai avem piftie, sarmale. E ceea ce ne place în familie. Sigur că avem salate”, spune Elena Bodnarenco, secretar al fracțiunii PCRM.

„Ce facem…? Salată olivie. Așa cum eu fac parte dintr-un grup etnic, o să-mi rog soția să facă pește umplut”, susține Oleg Reidman, vicepreședintele fracțiunii PCRM.

„De regulă, pe masă se pun bucatele noastre tradiționale. Mă refer la sărmăluțe, la carne de pasăre coaptă la cuptor, răcituri, cum zic moldovenii.
– Și pe lângă mâncare?
– Și pe lângă mâncare clar că nu pot moldovenii să întâmpine o sărbătoare fără un păhăruț de vin de-al nostru, moldovenesc. Cu atât mai mult că eu singur îl prepar”
, menționează președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.

Sesiunea de toamnă a Legislativului s-a încheiat săptămâna trecută. Deputații vor reveni la muncă pe data de 15 ianuarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram