Apple a fost dată în judecată pentru că încetineşte în mod intenţionat performanţele iPhone-urilor mai vechi

(FILE PHOTO) Samsung Overtakes Apple As Leading Smart-Phone Supplier
Foto: Photo Credit: justgleam.com

Săptămâna trecută, Apple a recunoscut oficial faptul că încetineşte în mod intenţionat iPhone-urile mai vechi, pentru a asigura durata de viaţă a bateriei. Acest lucru era deja bănuit şi chiar şi demonstrat de mai mulţi utilizatori de iPhone.

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat. Apple a fost dată în judecată pentru faptul că a ascuns de public această informaţie, compania americană având pe rol, cel puţin opt procese. Majoritatea acestora au fost iniţiate din Statele Unite ale Americii, însă avem câteva şi din exterior, din state precum Israel, informează adevărul.

Oficialii Apple nu au declarat încă nimic despre aceste procese. Pentru a se apăra de reacţiile negative ale clienţilor săi, Apple a spus că încetineşte telefoanele mai vechi pentru a conserva mai bine durata de viaţă a bateriei şi pentru a preveni unele probleme în care terminalele se închideau fără avertizare atunci când ajungeau la un procent mai mic de 30% al bateriei.

Însă foarte mulţi oameni sunt de părere că gigantul din Cupertino „avea grijă” să îşi slăbească terminalele mai vechi pentru a forţa împătimiţii să facă un upgrade la cele noi, astfel pompând mai mulţi bani în conturile Apple.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente