22:46:16 16.04.2024
Stiri

ATENȚIE, un nou tip de ESCROCHERIE. Moldovenii sunt ademeniți să cumpere un dispozitiv prin care „economisesc consumul de energie electrică”

Social 28.12.2017 17:20 Vizualizări3131 Autor: Ziarul National
ATENȚIE, un nou tip de ESCROCHERIE. Moldovenii sunt ademeniți să cumpere un dispozitiv prin care „economisesc consumul de energie electrică”


Tot mai mulți moldoveni sunt ademeniți să achiziționeze un dispozitiv „minune”, care ar păcăli distribuitorul de energie electrică și în final factura de plată să fie simbolică. De fapt, aceasta ar fi o escrocherie pusă la cale de niște inși care vor să facă bani pe seama „persoanelor credule și fără suficiente cunoștințe în domeniu”, informează cel mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova.

Potrivit sursei citate, în ultima perioadă s-au înmulțit cazurile când cetățenii R. Moldova primesc pe mail mesaje prin care sunt determinați să achiziţioneze unele dispozitive dubioase, care ar putea oferi „efectul economisirii energiei electrice”.

„În realitate, este o escrocherie, cu miză pe persoane credule şi fără suficiente cunoştinţe atât în domeniul electric, cât şi în cel juridic. Şarlatanii din spatele acestei scheme internaţionale de înşelătorie fac referinţă, pentru o mai mare „credibilitate”, la decizii inexistente ale unor instituţii de stat în raport cu compania furnizoare de energie electrică privind achitarea unor amenzi exorbitante şi redistribuirea ulterioară a unor compensaţii considerabile către clienţi. Postarea conţine, de asemenea, imaginea contrafăcută a unei scrisori adresate unui aşa-numit „client” anonim de către un reprezentant al întreprinderii care în realitate nu a fost expediată, la fel, „comentariile” unui avocat inexistent, pline de agramaţii atât de ordin juridic, cât şi lingvistic”.

Toate aceste referinţe au scopul de a impresiona potenţialii cumpărători ai dispozitivului pentru a amplifica astfel dorinţa lor de a economisi esenţial şi rapid într-un mod ce reprezintă, de fapt, o escrocherie ordinară.

Toate aceste acţiuni au un caracter ilegal şi fac parte din arsenalul de instrumente murdare utilizate de reţele tenebre de escrocherie extinse, de asemenea, în Ucraina, Federaţia Rusă şi alte ţări din regiune.

Pentru evitarea eventualelor acţiuni de manipulare a consumatorilor de energie electrică, cel mai mare furnizor de energie electrică din R. Moldova solicită tuturor clienţilor săi să nu se lase înşelaţi de astfel de postări sau mesaje-capcană şi să manifeste o atenţie sporită.

„Pentru a vă proteja de escrocherii procuraţi doar din reţele oficiale, care activează legal, cu respectarea tuturor normelor stabilite, produse ce sunt omologate, recunoscute şi acceptate de organele de resort din R. Moldova pentru utilizarea conformă a normelor legale şi sub aspectul securităţii electrice, inclusiv a celei antiincendiare şi a sănătăţii”, mai arată sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md