Persoanele în stare de ebrietate nu vor avea acces în PMAN în seara de Revelion

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Persoanele în stare de ebrietate, cele care dețin obiecte ascuțite sau arme de foc nu for avea acces în Piața Marii Adunări Naționale în seara de Revelion, a declarat Livii Baziuc, șeful Inspectoratului Național de Patrulare, într-o conferință de presă. Polițiștii vor asigura ordinea publică în perimetrul PMAN, dar nu vor instala garduri de protecție cum s-a făcut altădată.

În teritoriu vor fi prezente forțe ale poliției care vor verifica selectiv persoanele, iar cei în stare evidentă de ebrietate nu vor fi lăsați la sărbătoare. Șeful INP a recomandat cetățenilor să consume alcool moderat pentru a nu genera situații de conflict, iar în consecință încălcarea legii, transmite IPN.

Șeful Direcției generale securitate publică IGP, Marin Maxian, a recomandat oamenilor să fie vigilenți și să nu lase lucrurile de preț sau bani la vedere. Părinții nu-și vor lăsa copiii nesupravegheați. Cetățenii sunt sfătuiți să fie atenți la persoanele care le calcă pragul – Moș Crăciun și colindători, pentru că pot fi infractori deghizați.

Poliția recomandă oamenilor să anunțe imediat poliția în cazul în care au nimerit într-o situație de conflict sau au fost martorii unor infracțiuni.

În perioada 31 decembrie-15 ianuarie, peste trei mii de polițiști vor asigura ordinea publică în țară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...