Atenţie! Gas Natural Fenosa își atenționează consumatorii despre o eschrocherie în mediul on-line

658x0_energie-electrica

Gas Natural Fenosa atrage atenţia consumatorilor săi asupra unei scheme de escrocherie în mediul on-line. Prin intermediul unor postări pe o rețea de socializare și în mod particular, de asemenea prin intermediul unor scrisori expediate prin e-mail de diferite persoane, consumatorii primesc un mesaj manipulator conform căruia pot achiziționa dispozitive care „vor putea economisi energia electrică”.

În realitate, este o escrocherie, cu miză pe persoane credule şi fără suficiente  cunoştinţe atât în domeniul electric, cât şi în cel juridic. Şarlatanii din spatele acestei scheme internaţionale de înşelătorie fac referinţă, pentru o mai mare „credibilitate”, la decizii inexistente ale unor instituţii de stat în raport cu compania furnizoare de energie electrică privind achitarea unor amenzi exorbitante şi redistribuirea ulterioară a unor compensaţii considerabile către clienţi. Postarea conţine, de  asemenea, imaginea contrafăcută a unei scrisori adresate unui aşa-numit „client” anonim de către un reprezentant al întreprinderii care în realitate nu a fost expediată, la fel, „comentariile” unui avocat inexistent, pline de agramaţii atât de ordin juridic, cât şi lingvistic. Toate aceste referinţe au scopul de a impresiona potenţialii cumpărători ai dispozitivului pentru a amplifica astfel dorinţa lor de a economisi esenţial şi rapid întru-un mod ce reprezintă, de fapt, o escrocherie ordinară”, se arată într-un comunicat emis de Gas Natural Fenosa.

Pentru evitarea eventualelor acţiuni de manipulare a consumatorilor de energie electrică, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie solicită tuturor clienţilor săi să nu se lase înşelaţi de astfel de postări  sau mesaje capcană şi să manifeste o atenţie sporită în acest sens.

Pentru a vă proteja de escrocherii procuraţi doar din reţele oficiale, care activează legal, cu respectarea tuturor normelor stabilite, produse ce sunt omologate, recunoscute şi acceptate de organele de resort din Republica Moldova pentru utilizarea conformă a normelor legale şi sub aspectul securităţii electrice, incluisv a celei antiincendiare şi a sănătăţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente