„Gas Natural Fenosa” atenționează despre o schemă de escrocherie privind economisirea energiei electrice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Gas Natural Fenosa” atenționează clienţii săi asupra unei scheme dubioase de manipulare a oamenilor precum că ar putea oferi „efectul economisirii energiei electrice”.

Astfel de anunțuri putem vedea pe o reţea de socializare sau prin intermediul unor scrisori expediate prin e-mail, ce induce la concluzia utilizării procedeului spam, a unui mesaj cu caracter manipulator, cu scopul determinării achiziţiei unor dispozitive dubioase sub aspectul destinaţiei lor.

„În realitate, este o escrocherie, cu miză pe persoane credule şi fără suficiente cunoştinţe atât în domeniul electric, cât şi în cel juridic. Şarlatanii din spatele acestei scheme internaţionale de înşelătorie fac referinţă, pentru o mai mare „credibilitate”, la decizii inexistente ale unor instituţii de stat în raport cu compania furnizoare de energie electrică privind achitarea unor amenzi exorbitante şi redistribuirea ulterioară a unor compensaţii considerabile către clienţi. Postarea conţine, de asemenea, imaginea contrafăcută a unei scrisori adresate unui aşa-numit „client” anonim de către un reprezentant al întreprinderii care în realitate nu a fost expediată, la fel, „comentariile” unui avocat inexistent, pline de agramaţii atât de ordin juridic, cât şi lingvistic. Toate aceste referinţe au scopul de a impresiona potenţialii cumpărători ai dispozitivului pentru a amplifica astfel dorinţa lor de a economisi esenţial şi rapid întru-un mod ce reprezintă, de fapt, o escrocherie ordinară”, se arată într-un comunicat de la Gas Natural Fenosa.

„Gas Natural Fenosa” recomandă cliențiolr pentru a vă proteja de escrocherii procuraţi doar din reţele oficiale, care activează legal, cu respectarea tuturor normelor stabilite, produse ce sunt omologate, recunoscute şi acceptate de organele de resort din Republica Moldova pentru utilizarea conformă a normelor legale şi sub aspectul securităţii electrice, incluisv a celei antiincendiare şi a sănătăţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...