(VIDEO) Primele imagini cu presupusul atacator din supermarketul din Sankt-Petersburg

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bărbatul suspectat că a pus la cale explozia de miercuri dintr-un supermarket din Sankt-Petersburg a fost surprins de o cameră de supraveghere. El a intrat în magazin și și-a lăsat un rucsac la bagaje, apoi a ieşit fără el şi s-a făcut nevăzut în mulţime.

Odată ajuns în zona de vânzări, se preface că este interesat de câteva produse apoi iese din incintă, fără să-şi recupereze rucsacul de la bagaje, şi dispare în mulţime. Suspectul care poartă o vestă verde cu glugă, apare mai întâi cu un rucsac bej, vizibil greu, apoi părăseşte supermarketul fără rucsac.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a calificat explozia din Sankt-Petersburg drept un atac terorist. Asta deşi, potrivit primelor informaţii, autorităţile excludeau natura teroristă a exploziei din supermarket.

„Voi ştiţi că ieri în Peterburg a fost comis un act terorist”, a declarat preşedintele rus la întâlnirea cu ofiţerii care au participat la operaţiunile din Siria, relatează Ria Novosti.

Liderul de la Kremlin a precizat că, în ajun, i-a dat indicaţiile directorului FSB (Serviciul Federal de Securitate), Aleksandr Bortnikov, „să acţioneze decisiv” la reţinerea suspecţilor şi, dacă există „risc la adresa forţelor de ordine, infractorii trebuie lichidaţi pe loc”.

Dând asigurări că nu îndepărtează nicio pistă, anchetatorii au deschis o anchetă cu privire la o „tentativă de omor”, în urma acestei explozii care a avut loc miercuri seara, cu patru zile înainte de Revelion şi Anul Nou, în al doilea cel mai important oraş din Rusia, însângerat în aprilie de un atentat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...