/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ De anul viitor funcționarii publici își vor declara averile și proprietățile online

missing
28 decembrie 2017, ora 15:19

Potrivit unui comunicat al ANI, sistemul e-Integritate va simplifica procedurile de depunere, arhivare, verificare şi analiză automată a declarațiilor de avere şi interese personale şi va facilita accesul electronic al cetățenilor și instituțiilor interesate la informațiile de interes public.

E-Integritate cuprinde mai multe module, printre care: Registrul electronic al subiecților declarării și modulul de depunere online a declarațiilor de avere și interese personale. Acesta va permite notificarea, în prealabil, privind obligația de a declara averile și interesele personale și va permite verificarea și depistarea celor care nu au depus declarațiile.

ANI a precizat că în perioada 24 noiembrie – ianuarie 2017, până la lansarea sistemului, de către angajații Autorității au fost instruiți 1441 de responsabili de colectarea datelor din consiliile raionale, primării, judecătorii raionale, curțile de apel, inspectoratele de poliție, birourile statistică teritoriale, centrele militare teritoriale, direcţiile teritoriale situații excepționale etc. Total entități publice instruite: 1120, inclusiv: APC+subdiviziuni 235; APL 2 – 32 și APL 1 – 853.

Declararea electronică a averilor și intereselor personale este o parte integrantă a e-Guvernării, inclusă în Planul de acțiuni pe anul 2014 pentru implementarea Programului strategic de modernizare tehnologică a guvernării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram