Ansamblul JOC are un nou director artistic. Succesorul lui Vladimir Curbet este una din figurile principale a colectivului

maxresdefault

Ansamblul JOC are un nou director aritistic – Grigore Paladi. Acesta a activat în funcția de artist de balet și maestru de balet solist în Ansamblul JOC, în jur de 12 ani. Apreciat cu cele mai înalte calificative de către Vladimir Curbet, Grigore Paladi, nu era doar fața de pe afiș a concertelor JOC-ului, dar și una din figurile principale a colectivului, care aducea amploare, dinamism și frumusețe acelor dansuri renumite ce colindau prin lume, reprezentând țara.

Născut în 1977, de mic a fost atras de dans activînd doar în timpul studiilor la liceul Gh. Asachi din Chișinău, la Ansamblul de dans ,,Fericirea’’ și la Școala de Arte în secția coreografiei. Iar după ce a terminat și Liceul Național de Coreografie își leaga soarta de Ansamblul JOC unde activează până în 2007. Din 2007 până în 2017, timp de 10 ani, a colaborat cu diverse companii de dans din China, Marea Britanie sau Rusia, deținând funcții de casting director sau director artistic, a fost parte a multor proiecte artistice precum și acelor din țară.

Pe parcursul experiențelor sale în afara țării, Grigore Paladi, nu doar și-a dezvoltat aptitudinile lingvistice dar și acelea de comunicare și muncă într-un mediu multicultural și desigur acelea de un lider demn de urmat. Printre alte, motive pentru care a fost primită această decizie, Grigore Paladi, e un model de artist pentru mai multe generații a JOC-ului, care a inspirat și a motivat tineretul talentat și o face în continuare.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente