Sportivii moldoveni au obținut peste 160 de medalii la campionatele mondiale și europene în 2017

medalii_sag_17051000
Foto: PC: www.publika.md

Sportivii moldoveni au obținut în 2017 peste 160 de medalii la campionatele mondiale și europene, la diferite categorii de vârstă.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, se spune că 40 de medalii au fost obținute la ramurile de sport olimpice și 120 de medalii la ramurile de sport neolimpice.

În 2017, în premieră pe teritoriul Republicii Moldova a fost organizat Campionatul European al Țărilor Mici la Baschet, unde au participat opt țări. S-au organizat campionate mondiale, campionate europene, congrese mondiale și europene ale federațiilor sportive internaționale de profil și turnee internaționale.

500 de sportivi au fost asigurați cu echipament sportiv, iar cinci săli sportive au fost renovate și dotate cu utilaj sportiv specializat: școala de tenis, sălile Centrului sportiv de pregătire a loturilor naționale, Manejul de atletism și Manejul școlii de fotbal.

Și Asociația Presei Sportive confirmă rezultatele bune, pe alocuri remarcabile, ale sportivilor moldoveni la competițiile naționale și internaționale. În premieră FC Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei la fotbal, a acumulat nouă puncte în faza grupelor Ligii Europei și a fost la un pas de calificare în play-off-ul acestei competiții valoroase.

Aaron Cook, taekwondo WT, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial, locul doi la „Grand Prix Moscova” şi medaliat cu bronz la Grand Prix Londra, şi-a adjudecat trofeul pentru cea mai spectaculoasă lovitură din taekwondo, acordată în premieră de World Taekwondo. Luptătorul Daniel Cataraga a urcat pe poziția a V-a la Campionatul Mondial seniori (lupte greco-romane) și pe primul loc la Campionatul Mondial tineret.

La o eventuală nominalizare „Sportul – posibilități egale”, laureat ar fi Petru Cataraga, para-taekwondo, care a ocupat locul II la Campionatul IWAS WORLD GAMES 2017 din Portugalia si locul III la campionatul European din Bulgaria”, menționează Asociația Presei Sportive.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente