/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Unioniștii au protestat în fața Judecătoriei Buiucani: „Cerem justiție corectă”

missing
28 decembrie 2017, ora 13:37

Astfel, unioniștii și-au manifestat nemulțumirea față de acuzațiile Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, afirmând că dosarul are încălcări multiple. „Este un dosar cusut cu ață albă, cu încălcări multiple de procedură. Ca să vă dau un exemplu – cei care confirmă că suntem vinovați sunt angajați ai Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Adică sunt persoane cointeresate. Ca și cum un polițist vă amendează și alți doi confirmă că așa și este. Deci, este ilegal, este amoral, este ieșit din comun. Sunt ferm convins că anume pentru faptul că suntem unioniști și că acest lucru nu convine suntem judecați”, a spus Vlad Bilețchi, președintele AO „UNIREA – ODIP”.

„Pe parcursul ședinței de astăzi, noi ne-am expus opiniile asupra materialelor dosarului, asupra faptului că la materialele dosarului nu există nicio probă care demonstrează faptul că ODIP prelucra informații cu caracter personal și le colecta. Unica este procesul – verbal contravențional. Procesul-verbal contravențional este întocmit în lipsa reprezentanților ODIP, fără ca să-i citeze pe aceștia. Scopul întrunirii a fost de a promova Unirea cu România, de a promova valorile românești, plusurile integrării europene a Republicii Moldova. Nu a existat colectarea datelor cu caracter personal”, a menționat Vlad Vlaicu, avocatul Asociației „UNIREA – ODIP”.

Pe 24 ianuarie, instanța va hotărî dacă Asociația „UNIREA – ODIP” va fi sau nu sancționată. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, unioniștii riscă o amendă de până la 40 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram