/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ RISE Moldova: Cum au fost ridicate ilegal patru vile pe teritoriul Muzeului Satului din sectorul Botanica

28 decembrie 2017, ora 12:41

Muzeul Satului se întinde pe o suprafață de 175 de hectare și reprezintă un proiect grandios la nivel național. Deocamdată, însă, acesta rămâne a fi realizat, în mare parte, doar pe hârtie. Alături de aceste două biserici vechi de câteva sute de ani urmează să fie expuse mai multe monumente de arhitectură populară. Din lipsă de bani, proiectul stagnează.

În schimb, băieții șmecheri s-au apucat să construiască vile. Patru au fost ridicate deja. Două dintre ele aparțin, în prezent, lui Serghei Radu – un bărbat de 74 de ani din satul Bucuria, raionul Cahul. Alte două vile aparțin unui om de afaceri pe nume Mihail Zavricico, care locuiește în satul Speia din raionul Anenii Noi. Însă până la ei au fost mai mulți proprietari.

În prezent, cele patru case se află sub sechestru, iar în instanță sunt pe rol dosarele prin care Muzeul cere deja declararea contractelor de vânzare-cumpărare – nule, iar construcțiile – demolate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram