Rogozin, supărat pe Plahotniuc: El e vinovat de interdicția în Republica Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin susține că în spatele interdicției sale de a intra în Republica Moldova stă liderul Partidului Democrat, Vladimir Plohatniuc. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat canalului rus de televiziune „Rossia24”.

„De ce se întâmplă aceasta? (interzicerea lui Rogozin în R.Moldova – n.red) Moldova este o țară mică și foarte des devine obiectul asupra căruia Vestul pune foarte multă presiune, americanii în primul rând. În plus, dezastrul din anul 1991 a condus la formarea grupurilor mafiote. În final, aceste grupuri mafiote s-au coagulat într-un grup mare în frunte cu un om, eu deja i-am pronunțat familia, domnul Plahotniuc, care controlează absolut tot în această țară” a declarat Rogozin.

Amintim că după o tentativă eșuată a lui Rogozin de a veni în Republica Moldova în luna iulie anul curent pentru a participa  la sărbătoarea dedicată celor 25 de ani de la începutul operațiunii de pacificare de pe Nistru, autoritățile moldovenești l-au declarat pe Rogozin persona non grata în R.Moldova. Dmitri Rogozin și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și, implicit, a cetățenilor țării noastre. De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților țării noastre, acestea având un caracter denigrator și mincinos.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.