Vladimir Putin: Explozia din supermarketul din Sankt Petersburg, soldată cu 13 răniţi, a fost un act terorist

Explozia de miercuri dintr-un supermarket din Sankt Petersburg, soldată cu 13 răniţi, a fost un act terorist, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

“Ieri, la Sankt Petersburg a fost comis un act terorist”, a afirmat Putin în deschiderea unei ceremonii de decorare a militarilor ruşi care au participat la operaţiunile din Siria.

“Şi, recent, Serviciul Federal de Securitate a împiedicat producerea unui alt act terorist.”

Liderul rus a precizat că situaţia securităţii în Rusia ar fi mult mai gravă dacă miilor de cetăţeni ruşi care au luptat alături de ISIS în Siria li s-ar fi permis să se întoarcă acasă.

13 persoane au fost rănite într-o explozie care a avut loc într-un supermarket din Sankt Petersburg. Autoritățile ruse au anunțat că deflagrația a fost provocată de o bombă artizanală, care a fost echivalentă cu puterea a 200 de grame de TNT.

Din primele informații, bomba a fost plasată într-un dulap în care își lasă cumpărătorii bunurile. Explozia a avut loc într-un spaţiu pentru depozitare din Supermarketul Perekrestok, situat în nord-estul oraşului Sankt-Petersburg.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.