Unioniștii cer dreptate în dosarul privind sancționarea Asociației „Unire – ODIP”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statul a sancționat Asociația „Unire – ODIP” printr-o amendă în mărime de 40.000 de lei, pentru faptul că au luat date cu caracter personal de la cetățeni.

Astfel, unioniștii și-au manifestat nemulțumirea față de guvernare și au organizat un flashmob în fața Judecătoriei sectorului Botanica din Chișinău. Membrii ODIP, afirmă că au fost sancționați pe nedrept, iar dosarul are încălcări multiple.

„Am fost judecați pentru faptul că întreținem dicuții cu oamenii despre unire. Este un dosar cu încălcări multiple de procedură. Suntem învinuiți pentru că noi am strâns anumite semnături și date cu caracter personal de la oameni, am fi încălcat careva legi de ale lor, interne. Noi nu am colectat astfel de semnături așa cum invocă ei. Toate documentele lor contravin unul altuia”, a spus președintele Asociației ODIP, Vlad Bilețchi.

Mai mult, unioniștii spun că guvernarea este deranjată de faptul că membrii ODIP promovează un mesaj unionist.

„Guvernarea și partidele pro-ruse sunt deranjați pentru aceea că promovăm un mesaj unionist. Acum încearcă să ne strângă la perete cu 40.000 de lei amendă, pentru o asociație care nu primește nimic din partea statului. Noi avem nevoie de o justiție calitativă și judecătorii și procurorii nu trebuie sa mai aibă presiuni din partea altor oameni”, a conchis Vlad Bilețchi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...