Putin a calificat explozia din Sankt-Petersburg drept un act terorist

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat explozia din Sankt-Petersburg drept un atac terorist. Asta deși, potrivit primelor informații, autoritățile excludeau natura teroristă a exploziei dintr-un supermarket.

„Voi știți că ieri în Peterburg a fost comis un act terorist”m a declarat președintele rus la întâlnirea cu ofițerii care au participat la operațiunile din Siria, potrivit Ria Novosti.

Potrivit lui Putin, în ajun, el a dat indicațiile directorului FSB (Serviciul Federal de Securitate), Alexandr Bortnikov, „să acționeze decisiv” la reținerea suspecților și, dacă va apărea „riscul pentru viața și sănătatea colaboratorilor noștri”. Putin a adăugat că într-o asemenea situație, „bandiții trebuie lichidați pe loc” – „nimeni nu trebuie luat ostatic”.

Amintim că miercuri seara într-o cameră de păstrare dintr-un superarket a avut loc o explozie a unui dispozitiv artizanal. Puterea acestuia a fost în echivalentul a circa 200 de grame de trotil.

În rezultat, au avut de suferit 13 persoane. Șase dintre răniți rămân internați în spitale, unii fiind de gravitate medie.

Pe cazul dat a fost pornit un dosar penal privind atentatul la viața mai multor persoane, comis printr-o metodă periculoasă. Anchetatorii verifică toate versiunile celor întâmplate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...