Printre victimele exploziei din Sankt-Petersburg nu există cetățeni moldoveni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puţin zece persoane au fost rănite ieri, în urma unei explozii produse într-un depozit al unui supermarket din oraşul rus Sankt-Petersburg. Printre victime nu sunt cetățeni moldoveni. Despre aceasta informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Potrivit ultimelor informații printre victimele exploziei nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova”, informează MAEIE într-o notă oficială.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat privind explozia într-un supermarket de pe bulevardul Kondratiev din Sankt-Petersburg, Federaţia Rusă, soldată cu mai mulţi răniţi. Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă este în contact permanent cu autoritățile ruse pentru elucidarea circumstanțelor acestui incident, şi dacă printre răniţi se află cetăţeni moldoveni. În acest sens, Ministerul va reveni cu informații suplimentare”, informa același minister înaintea verificării informației.

Amintim că miercuri seară, o explozie puternică a avut loc într-un supermarket din capitala de nord a Rusiei. Explozia însă nu a fost una de natură teroristă.

Vedeți și: (VIDEO) Explozie puternică în orașul rus Sankt-Petersburg; Cel puțin zece persoane au fost rănite

„A avut loc o explozie. Echipele de intervenţie sunt la locul incidentului. Operaţiunile de evacuare s-au încheiat, nu este niciun incendiu”, a transmis un reprezentant al filialei regionale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia Tass.

Explozia a avut loc într-un spaţiu pentru depozitare din Supermarketul Perekrestok, situat în nord-estul oraşului Sankt-Petersburg, potrivit Mediafax.

Cel puţin zece persoane au fost rănite în explozie, iar patru au fost transportate la spital. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din clădire, informează postul Russia Today.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie, explozia a avut o forţă echivalentă cu cea generată de 200 de grame de TNT.

Comisia de investigaţii a refuzat, deocamdată, să catalogheze incidentul ca fiind unul de tip terorist, informează agenţia Interfax.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...