Operaţiune CNA-PA-DIP: 11 mii de euro pentru mușamalizarea unui dosar penal. Trei persoane, reținute

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei persoane au fost reținute, aseară, de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, în urma unei operațiuni, desfășurate cu sprijinul Departamentului Instituțiilor Penitenciare. Este vorba despre un cetățean al Turciei și soția acestuia, care activa în calitate de translator, precum și un avocat. Cei trei sunt bănuiți de trafic de influență, fapt pentru care au fost reținuți pentru 72 de ore.

Potrivit materialelor anchetei, bănuiții ar fi negociat cu rudele unui inculpat de origine turcă, deținut în penitenciar, mușamalizarea unui dosar penal, pornit pe faptul organizării migrației ilegale. Aceștia ar fi promis că pot influența persoanele, care instrumentează dosarul, să-i aplice inculpatului o pedeapsă non-privativă de libertate. Suma de la care au pornit negocierile este de 20.000 de euro, după care s-a convenit la 11.000 de euro. Pentru această sumă, bănuiții promiteau eliberarea deținutului și aplicarea unei pedepse mai blânde pentru organizarea migrației ilegale.

În după-amiaza zilei de ieri, avocatul inculpatului a primit 11.000 de euro, transmiși sub controlul CNA și al procurorilor anticorupție. Persoana a fost prinsă în flagrant, complicii săi fiind reținuți concomitent. Pe numele bănuiților a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 7 ani de pușcărie sau o amendă de până la 300.000 de lei.

Cauza penală se află în conducerea Procuraturii Anticorupţie, iar pe parcursul documentării, CNA și procurorii au fost sprijiniți de către Departamentul Instituțiilor Penitenciare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...