11:06:06 24.04.2024
Stiri

REȚETĂ // Curăță și regenerează ficatul după SĂRBĂTORI fără să iei pastile

Știri 28.12.2017 08:02 Vizualizări2596 Autor: Ziarul National


REȚETĂ // Curăță și regenerează ficatul după SĂRBĂTORI fără să iei pastile sursa: google.ro

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, rolul lui fiind esențial pentru o calitate bună a vieții.

Când acest organ începe să nu mai funcționeze așa cum trebuie pot apărea o mulțime de boli grele care, în timp, provoacă decesul. Din fericire există un truc simplu și eficient care stimulează regenerarea ficatului și îl curăță complet de toxine în numai trei zile.

Tot ce trebuie să faci este să pui într-un blender șase căni de apă, trei lămâi, cinci tulpini de țelină și o cană de pătrunjel tocat.

Consumă amestecul de trei ori pe zi, timp de trei zile, iar în această perioadă încearcă să nu mai mănânci alimente grele și să bei multă apă. Vei observa că la finalul curei te vei simți mult mai bine și chiar vei scăpa de câteva kilograme în plus.

Mai multe despre Țelină

Reduce presiunea arterială

Țelina are în compoziția frunzelor sale așa-numitele „ftalide”, substanțe care au efecte relaxante asupra musculaturii arterelor, reglând astfel presiunea arterială. Ftalidele reduc, de asemenea, nivelul hormonilor de stres din organism, care cauzează la rândul lor creșterea presiunii arteriale, prin constricția vaselor sangvine.

Scade colesterolul negativ

O altă proprietate a țelinei este aceea de a reduce colesterolul negativ din sânge, cu până la 20%, potrivit studiilor clinice. Așadar, este indicat să se includă țelină în dieta de zi cu zi, sub formă de salate, ca adaos la mâncăruri și ca suc (preparat din frunze de țelină). Sucul (50 ml) se bea timp de 56 de zile, în fiecare dimineață.

Ajută la slăbit

Țelina intră în categoria alimentelor cu un conținut caloric negativ, ceea ce înseamnă că atunci când o consumăm, organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a o digera. Cu alte cuvinte, includerea țelinei în dietă ne ajută să ardem mai multe calorii decât consumăm.

Adjuvant în afecțiunile articulare

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, țelina, prin consumul constant, reduce simptomele afecțiunilor articulare. Pentru efecte maxime, se recomandă o cură de cel puțin trei luni, timp în care se consumă țelina proaspătă, asociată cu o dietă bazată, în special pe legume și fructe, gătită termic doar în proporție de 30%.

Bun calmant al sistemului nervos

În compoziția țelinei se găsesc niște substanțe care acționează ca un calmant la nivelul sistemului nervos. Astfel, îți va fi mult mai ușor să scapi de kilogramele nedorite.

Întărește sistemul imunitar

Pe lângă toate aceste substanțe, țelina mai conține și antioxidanți puternici, precum zeaxantină, luteină și betacaroten. Aceștia oferă protecție organismului împotriva a numeroase boli și întăresc sistemul imunitar.

Tratează constipația

Pentru a beneficia de efectele laxative ale țelinei, consumă dimineața, pe stomacul gol, jumătate de litru de suc de țelină, în 3-4 reprize. De asemenea, este indicat să se opteze pentru o dietă bogată în fibre, întrucât ajută la îmbunătățirea peristaltismului intestinal.

Reduce simptomele artritei

Specialiștii susțin că semințele de țelină cresc volumul de urină eliminată și reduc simptomele artritei, grație proprietăților antiinflamatoare pe care le au.

Bun adjuvant în infecțiile bacteriene

Uleiurile volatile din țelină au un efect puternic antibiotic, prevenind și ajutând organismul să se apere în fața infecțiilor cu bacterii. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestui aliment, se recomandă consumul infuziei combinate de țelină (2-3 căni pe zi), dar și introducerea țelinei proaspete în dieta zilnică.

Contraindicații

Consumul de țelină nu este recomandat:

– femeilor însărcinate sau care alăptează;

– persoanelor care suferă de afecțiuni renale;

– persoanelor alergice la plante ca morcov sau păpădie;

Este bine de știut că țelina interacționează cu următoarele medicamente: levotiroxina (folosită pentru tratamentul diagnosticului de hipotiroidism); medicamente care cresc sensibilitatea pielii la razele solare (medicamente fotosensibilizante) și sedative.

Sursa: fiisanatos.info



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md