Pentru alimentația copiilor în grădinițele din Chişinău vor fi alocați suplimentar 30 de milioane de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 30 de milioane de lei vor fi alocați suplimentar din bugetul municipal Chișinău pentru alimentația copiilor în grădinițe, în anul viitor. Viorica Negrei, șefă interimară a Direcției generale educație, tineret și sport, a declarat pentru IPN că această sumă vine să acopere necesarul de produse prevăzute de meniurile-model aprobate pentru grădinițe.

Pe lângă adaosul bugetar de 30 de milioane de lei, va crește cu o treime și suma achitată de către părinți pentru alimentație, astfel încât să se ajungă la norma alimentară de 26-28 de lei pentru un copil pe zi.

La începutul lunii septembrie, Centrul de Sănătate Publică din Chișinău a prezentat rezultatele unui studiu care constata că în meniurile grădinițelor și școlilor sunt prea multe produse făinoase și prea puține fructe.

În unele grădinițe nu se respectă meniul-model stabilit. Există instituții în care copiii mai primesc crupe și paste făinoase de tei ori pe zi, iar legumele și fructele lipsesc. O problemă ar fi suma mică alocată pe zi pentru alimentația unui copil, care în prezent este de 23 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...